2010. július 3., szombat

mire feleszméltem...


Egy régi emlékfoszlány sétált át a szobán,

majd megállt hirtelen a napszín függönyön,

s míg én gyönyörködtem édes illatán,

vad ajka láz-örömmel tükrözte gyönyöröm.


Szinte már teste volt az egész pillanatnak,

kacér szemében csillogott a vágy,

a lángszínű percek szálakra hasadtak,

s mire feleszméltem, már osont is tovább.12 megjegyzés:

Málna írta...

Gyönyörűen megragadott és leírt pillanat volt Daniela...

Névtelen írta...

Mint kacérszárnyú pillangó sejtelmes álma,
úgy illan tova a szerelem vágya.
Mégis mindent megér a benne fogant érzés,
akkor is, ha ennek csalódás az ára...

Drága Daniela!
Mikor szobánk tükör ablakán beragyog a hold,
fénnyé válik az is, ami sötét volt.

Egyszer minden elmúlik és végetér, csak az emlékek állandóak, amíg dobog a szív...

Gyönyörű verseid magával ragadnak.
Szeretettel ölellek!
Magdi

Vörös liliom írta...

Drága Erika, múltunk boldogsága a legváratlanabb időben simogatja meg újra szívünk falait, örömkönnyeket fakasztva... az időt lelassítja, az álmokat elkergeti, megsimogat, majd a semmibe tűnik éppen úgy, ahogy jött - kérés, és kopogtatás nélkül...

Vörös liliom írta...

Való igaz, Drága Magdi, egyszer minden elmúlik és véget ér, csak az emlékek állandóak, amíg dobog a szív... Tudod, sokan élik le az életüket úgy, hogy csak az élet eszközeit keresik, azonban nem él, aki így él – csak élni készülődik. Mindent elmulaszt, mert nagy bátorság kell ahhoz, hogy szenvedéllyel élj, hogy szeress és hagyd magad szeretni. Néha széles ez az út, néha rögös, barázdás, meredek…de mindig elvezet minket valahová. És az útközben megélt pillanatok, olykor többet érnek az egész életnél. Szavakkal leírhatatlan érzés, hiszen a csodálatost leírni, nem a szavak dolga.. Az ilyen emlékek örökké derengenek lelkünk mélyén ugyanolyan mesések, mint akkor, amikor átéltük őket.
Köszönöm, hogy ma is elvegyültél érzéseimmel! Mindig örülök jöttödnek!:)

Szeretettel ölellek: Daniela

Moha írta...

Drága Liliom, szavaid gyengéd üteme oly szívbe záródóan leírja a pillanat gyönyörét, hogy örök állandóságnak kívánom Neked, hogy ilyen pillanatok sűrű fonatából akasszon a Sors füzért nyakadba és nevezze el Életednek! Szeretettel gratulálok gyöngyödhöz: Moha

Névtelen írta...

Kedves Daniela, sem író, sem költő nem vagyok, de érzem a mondanivalót, amint megérintette a lelkemet... Köszönöm !

Szeretettel: -aK-

Vörös liliom írta...

Az ember és a sorsa szinte megállás nélkül csiszolják, idézik, tartják és alkotják egymást Drága Moha! Ez engem is megihlet, akár csak a többi tollforgatót… ezeket a pillanatnyi érzéseket soha senki sem veheti el tőlünk…játékainkat, pénzünket elvehetik - ám emlékeinket mélyünkben őrizhetjük, amíg csak élünk, hogy azokkal szépíthessük jelenünket, vagy akár jövőnket is. Köszönöm, hogy nálam időztél pár perc erejéig! :)

Vörös liliom írta...

Drága Barátom, valamikor régen, azt mondta nekem valaki, hogy a lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember szavainak, vagy akár az egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná! Most győződtem meg e szavak igazáról! Köszönöm! :)

Mosolygós pillanatokat, örömteli napokat kívánok Neked múlhatatlan szeretettel! :)

shadow írta...

Drága Daniela, ezt a pillanatot olyan gyönyörűen feszítetted ki, ahogyan a lélekben a boldogság képe felé feszített vitorla magasodik. Minden szavadat átéltem, és olvasás közben ismét az a korábbi hangulat érintett meg, amelyik régebbi írásaidban éledt bennem. Köszönöm a régi-új élményt Neked!

Vörös liliom írta...

Örülök, hogy szavaim lángjától a Te szíved is langymelegbe öltözött, Drága Shadow... Köszönöm, hogy felismerted azt a csodás meleget, mely egybefűzi a régi érzéseimet a régi önmagammal. :)

hifimiki írta...

mie feleszméltem... (folyt.)

Magával vitte a pillanatot
s elragadta, nem várt tovább
tudta, hogy emlékezel,
tudta még, hogy benne élsz
csak egy álomperc volt,
semmi más!

hifimiki

Vörös liliom írta...

Olykor az álompercekből merítjük az erőt ahhoz, hogy a valóságot tudjuk elfogadni, kedves Miki! Köszönöm rímekbe szedett, szép gondolataidat! :)

Gyönyörűséges, békés estét kívánok szeretettel!